Nice to know

 

KOP500; Duurzaam tot in detail

KOP500 is niet alleen een evenement óver duurzaamheid, het ís ook een duurzaam evenement! Zo scheiden we vanzelfsprekend het afval dat tijdens het event wordt ingezameld. Maar we gaan verder. Het menu bij Fooddock bestaat voor bijna 100% uit ingrediënten die door lokale agrariërs worden geproduceerd. We gebruiken geen plastic eetgerei en bekers, maar recyclebare disposables en herbruikbaar servieswerk. En voor de aankleding van het event hebben we zoveel mogelijk elementen ingehuurd (hergebruik) en niet op maat gemaakt. Dat is ook KOP500; duurzaam tot in detail.

 

Biologisch Natuurboeren roomijs

Of het tijdens KOP500 nou snikheet of steenkoud is, een 100% biologisch roomijsje van Natuurboeren smaakt altijd! Helemaal als je weet dat je, door het eten van dit ambachtelijk bereide ijs, bijdraagt aan het beheer van onze prachtige Hollandse natuurgebieden én de instandhouding van de inmiddels zeldzame oud-Hollandse runderrassen.

Biologisch Natuurboeren roomijs wordt bereid van dagverse volle melk die afkomstig is van deze oud-Hollandse runderen van de stichting Natuurboeren. Als je jouw smaakpapillen even de tijd geeft, proef je de variatie aan grassen en kruiden! Dit komt omdat dat de runderen in alle rust en vrijheid kunnen grazen in de natuurgraslanden en het hoogveengebied van natuurgebied Engbertsdijkvenen bij Langeveen/Vriezenveen.

 

Het lekkerste appeltje voor de dorst

Het familiebedrijf Postuma uit IJsselmuiden heeft meer dan 100 jaar ervaring in aardappelen, groenten en fruit (AGF). Postuma deelt zijn ervaringen met specialisten binnen de AGF-sector en foodservice. Daarnaast biedt het bedrijf een breed assortiment verse producten die door lokale groente- en fruitspecialisten met zorg en aandacht voor smaak worden geproduceerd. Producten zoals de Cox’s orange appelen, met lekker knapperig en sappig vruchtvlees en een zoetzure, aromatische en verfijnde smaak. Niet voor niets heeft de Cox’s de bijnaam ‘Het lekkerste appeltje voor de dorst!’